Hitohiro SaitoDana 16.-og oktobra, sa početkom u 17,30 časova, održaće se prvi seminar Iwama Ryu aikidoa u Srbiji ! Mesto održavanja je Sportski centar "Partizan-Žarkovo", Prote Milorada Pavlovića 54, Beograd. MAPA

Tema seminara je aikiken, rad sa drvenim mačem (bokenom). Seminar će voditi Majstor iz Makedonije, Petar Golaboski, nosioc crnog pojasa 3. Dan aikido Iwama Ryu, koji je veoma aktivan, učestvuje na velikom broju Iwama Ryu seminara širom sveta, i želi da sa nama nesebično podeli svoja saznanja.

Taj stil razvio je Majstor Morihiro Saito, koji je najduže ostao uz osnivača aikidoa, Moriheia Uješibu, i smatra se, prikupio i sistematizovao najviše originalnog i izvornog znanja, naročito u oblasti vežbanja sa drvenim mačem i štapom. Druge metode rada sa drvenim mačem u aikidou, oslanjaju se, na izvorno učenje, predstavljeno najpotpunije i najsveobuhvatnije, jedino u Iwama Ryu aikido stilu.

Zainteresovani mogu da se prijave za seminar najkasnije do 15.-og oktobra u 21 čas, preko naše kontakt strane. Broj mesta je veoma ograničen.