6-th Aikido Dento Iwama ryu seminar Ohrid, Makedonija

 

aikido ohrid

U Ohridu , Makedonija , od 03.do 07. septembra ove godine, održan je šesti Aikido Dento Iwama Ryu seminar, koji je vodio Majstor Alessandro Titarelli 7. Dan Aikido Dento Iwama ryu,  učenik Morihira  i Hitohira Saita.

Pored učesnika iz Rusije, Nemačke, Italije, zemlje domaćina Makedonije, seminaru su prisustvovali i predstavnici Internacionalne Aikido Akademije - predsednik Bratislav Stajić i Zoran Novaković.

Seminar je bio zatvorenog tipa, namenjen za nosioce viših Dan-ova  Iwama ryu aikidoa. Program seminara, koji je bio zahtevan i naporan (šest sati treninga dnevno),  obuhvatio je tehnike iz buki waze i buki dori u prepodnevnom terminu, a popodne su se radile tai jutsu tehnike.

Majstor Titarelli, iskreno i nesebično kao i uvek,  uz puno pažnje i strpljenja, posebno je  pokazao povezanost tehnika u radu sa oružjem (mač i štap) i ručnih tehnika , važnost izvođenja tehnika u kihon i ki no nagare formi , kao i veoma bitnu i neizostavnu  upotrebu atemi udaraca.

Održan u prelepom Ohridu, u prijatnoj atmosferi i prijateljskom okruženju, ovaj seminar predstavlja još jedno nezaboravno iskustvo , a stečeno znanje biće preneto članovima naše organizacije.

Posebno zahvaljujemo organizatoru Petru Golaboskom na ljubaznom pozivu i gostoprimstvu!

{phocagallery view=category|categoryid=37}