Bratislav Stajic | Biografija | Osnivac Internacionalne aikido akademije

 

 

BRATISLAV STAJIĆ

Crni pojas 9.Dan International Aikido Academy

Crni pojas 5.Dan Aiki Jujutsu

 

Bratislav_Stajic_real_aikido_port

Bratislav Stajić vodi redovne treninge za decu, odrasle i aikido trenere, kao i brojne seminare za klubove i federacije.

Pored toga, obučavao je specijalne jedinice policije i vojske u zemlji i inostranstvu. Koordinira rad u 25 škola aikidoa širom sveta.

Do Majstorskog zvanja (Crnog pojasa) je doveo veliki broj svojih učenika.

PROFESIONALNO ISKUSTVO

Bogato profesionalno iskustvo u trenerskom poslu i 38 godina aktivnog treniranja, rezultiralo je eksperskim znanjem aikidoa, kao i originalnosti u metodologiji obuke i vođenju treninga.

Kod nas, i u inostranstvu je poznat po tehničkoj preciznosti i originalnosti izvođenja tehnika, kombinovanih sa izuzetno efikasnim udarcima u vitalne tačke. Specijalista je za tehnike odbrane od više naoružanih napadača.

U dosadašnjoj karijeri, vodio je i organizovao preko 50 međunarodnih i domaćih seminara.

Aktivno je vodio seminare policiji, vojscii, Specijalnoj jedinici za brzo delovanje (SOBR) Rusije, Višoj školi za unutrašanje poslove (odeljenje Interpola) u Ekatarinburgu-Rusija, Specijalnim jedinicama MČS Rusije , a od 1997.god, je 5 godina obučavao Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Majstor Bratislav Stajić, je jedan od osnivača:

Internacionalne Aikido Akademije,

Srpskog Aikido Saveza,

Borilačkog kluba "Dinamična Sfera" ,

Ruskog saveza klubova realnog aikidoa

Svetskog centra realnog aikidoa,itd.

Godinama je radio na propagiranju i razvoju Aikidoa i Realnog aikidoa. Pomagao je u osnivanju i razvoju mnogih klubova i saveza ne samo kod nas već i u svetu.

Predstavlja veštinu na najvećim manifestacijama borilačkih veština u svetu.

Tehnički je savetnik velikog broja klubova i nekoliko federacija.


MAJSTORI I UČENICI BRATISLAV STAJIĆA

Dosadašnjim radom je pokazao izuzetno umeće da svoje dragoceno znanje i iskustvo nesebično prenese drugima.

Obučio je veliki broj danas visoko rangiranih majstora aikidoa i realnog aikidoa u našoj zemlji i inostranstvu, od kojih mnogi vode svoje klubove.

O posebnom umeću prenošenja znanja, svedoči izuzetno interesovanje baš za njegove treninge i velika posećenost treninga od strane nosioca najviših pojaseva.


RAZVOJNI PUT

1964.g. 4-og februara je rođen u Beogradu.

1979.g. 6-og februara je poćeo da trenira aikido kod Ljube Vračarevića, dok je ova veština kod nas još bila u povoju.

1982.g. je diplomirao na Višoj elektrotehničkoj školi.

1984.g - 1989.g. se usavršavao na seminarima velikog majstora Kenđi Šimicua, Crni pojas 8.Dan.  (Kenji Shimizu Tendoryu )

1986.g. položio je za Crni pojas 1.Dan, i postao asistent Majstor Ljube Vračarevića.

1998.g. učestvuje na međunarodnom forumu: Borilačke veštine sveta:Primena u samoodbrani vojnih jedinica, organa bezbednosti i obezbeđenja.

1989.g. stekao je zvanje Trener za Ju-Jutsu  pred ispitnom komisijom Zavoda za fizičku kulturu.

1989.g. odlazi u Rusiju odlazi kao deo tima koji tamo OSNIVA realni aikido ( na seminaru u Ekatarinburgu-Rusija, u tadašnjem Sovjetskom Savezu).

1993.g. odlazi u Japan sa majstorom Ljubom Vračarevićem, i nastavlja da se usavršava u čuvenom Jošinkanu, u školi velikog majstora Gozo Šiode, 10.dan. FOTO ALBUM (Gozo Shioda, Yoshinkan)

1996. g. odlazi u Ekaterinburg-Rusija na 6 meseci i tamo vodi treninge u dva kluba, koji su kasnije iznedrili mnogo klubova širom Rusije.

1998.g. postaje Shihan (učitelj učitelja), i dodeljuje mu se zvanje Aiki jujutsu Crni pojas 5. Dan

2002.g. Osniva Borilački klub "Dinamična Sfera" u Beogradu.

2003.g. odlazi u Moskvu i tamo ostaje 3 meseca. Tamo je predstavio svoj realni aikido, uspeo da se istakne u vrlo oštroj konkrenciji i otvori i olakša put svojim kolegama u Rusiji

2003.g. United States Martial Arts Hall of Fame, u Dalasu, država Teksas u Americi, dobija priznanje Najbolji instruktor borilačkih veština na svetu . FOTO ALBUM (USA real aikido Dallas)

2003.g. dobija zvanje Instruktor rukopašnog boja Prve kategorije.

2004.g. Pokreće Internet prezentaciju, Aikido portal, na adresi www.realaikido.org. To je bio najposećeniji web site posvećen aikidou u Srbiji. 2008.g. vebsajt menja adresu i postaje www.aikidoakademija.rs. Danas se konačno nalazi na adresi www.aikido.rs

2004.g. ima zapažen nastup kao deo tima realnog aikidoa u Parizu, u hali Bercy, na najvećem festivalu borilačkih veština na svetu. FOTO ALBUM (France real aikido)

2005.g. United States Martial Arts Hall of Fame, u Čikagu, država Ilinois u Americi, potvrđuje zvanje Crni pojas 8.Dan za Realni aikido, pred Internacionalnim Savetom Majstora borilačkih veština. Istom prilikom mu se dodeljuje i priznanje Goodwill Ambassador . FOTO ALBUM (USA real aikido Chikago)

2006.g. učestvuje ponovo na United States Martial Arts Hall of Fame u Sent Luisu, država Misuri u Americi. (USA real aikido Saint Louis)

2007.g. učestvuje na međunarodnom Yoshinkan seminaru u Londonu, kao gost instruktor, kod Majstora Dejvida Rubensa, Crni pojas 7.Dan. Foto album: (Yoshinkan London 1)

2007.g. je primljen u European Martial Arts Hall of Fame. FOTO

2008.g. učestvuje na međunarodnom Yoshinkan seminaru u Londonu, kao gost instruktor, kod Majstora Dejvida Rubensa, Crni pojas 7.Dan.(Yoshinkan London 2) .

2008.g. u želji da dalje napreduje, napušta realni aikido svojom voljom i lično se posvećuje  istraživanju i unapređivanju aikidoa,vrativši u svoj sistem rada bogatsvo i raznovrsnost, kroz svoje duboko poznavanje ove borilačke veštine.

2008.g. pravi sopstveni program za polaganje, čijom primenom je moguće sistematsko postepeno napredovanje u aikidou. Program je izuzetno dobro prihvaćen u zemlji i inostranstvu, što privlači pažnju i izaziva veliko interesovanje aikido federacija, klubova i pojedinaca.

2009.g. osniva Srpski Aikido Savez, kroz koji usmerava rad klubova  u Republici Srbiji.

2009.g. osniva International Aikido Academy, kroz koju usmerava rad federacija i klubova u drugim državama.

2012.g. menja naziv kluba iz "Dinamična sfera" u "Aikido akademija"

2016.g. dodeljen mu je Crni pojas 9. Dan.

Danas nastavlja svoj rad kao internacionalni trener, uz posvećenost ličnom napredovanju, kroz neprestano učenje, usavršavanje, i razmenu iskustava sa Majstorima borilačkih veština u zemlji i svetu. Vodi veliki broj aikido seminara i polaganja u zemlji i inostranstvu.