Letnji aikido seminar -Kopaonik 2007

 Još jedan prođe seminar. Četvrti po redu Letnji seminar na planinama Srbije koji je vodio Bratislav Stajic.  Bilo je oko 30-ak učesnika, prvi put i nekoliko dece. Deca su trenirala ravnopravno sa odraslima, radili su čak i iste tehnike. Smeštaj i hrana bili su organizovani u planinarskom domu "Rtanj".

Po već ustaljenom pravilu, treninzi su se održavali u prirodi dva puta dnevno, na  vazduhu prepunom kiseonika. Sve se odvijalo na travi, i svi su bili bosi na 1760 m nadmorske visine. Uspostavljen je potpuni kontakt sa prirodom. Idealni uslovi za usavršavanje tehnika realnog aikidoa.

Naravno, vrlo je važno i u čijim je rukama dirigentska palica. Originalna metodologija Bratislav Stajića za efikasno i kvalietno učenje tehnika realnog aikidoa, i ovog puta je ispunila svoj zadatak. Tako da ćete učesnike ovog seminara prepoznati kako su po kvalitetu izvođenja tehnika vrlo brzo i drastično napredovali. A možda ćete neke prepoznati i na foto albumuSmile.

Vreme nas je poslužilo (možda i planiranje prema vremenskoj prognozi Wink), uglavnom je bilo sunčano. Ali daleko od toga da je bilo vrućina. U vreme kada je u celoj Srbiji temperatura dostizala i 46 C stepeni, mi smo ložili vatru u kaminu (lociranom u "Vapaj baru"Laughing), a da vatra i mi ne bi bili usamljeni, društvo su nam pravil jagnje ispod sača i pastrmka na žaruTongue out.

Kako je sve izgledalo sa strane? Imali smo i nekoliko posetioca, koji su došli na samo jedan dan da nas obiđu. Malo im je bilo žao što zbog obaveza nisu  mogli da učestvuju. Nekoliko puta su prokomentarisali: "Pa vi ste svi ovde nasmejani".

Zaključak: Smile

{gallery}kop{/gallery}

Povezani tekstovi