Aikido za decu | klub Aikido akademija | Beograd | Čukarica

AIKIDO ZA DECU 

SPECIJALNO PRILAGODJENI TRENINZI ZA DECU OD 6 DO 13 GODINA!

IZA NAS JE VIŠE OD 40 GODINA ISKUSTVA U AIKIDOU! 

 

Aikido za decu
 

[icon_list_item title="PRAVILAN FIZIČKI I MENTALNI RAZVOJ" icon="icon: certificate" icon_color="#e51736" icon_size="68" icon_animation="1" icon_align="left"]Redovnim treniranjem aikidoa, povećavaju se fizička snaga, izdržljivost i snaga volje![/icon_list_item]

[icon_list_item title="KOORDINACIJA" icon="icon: certificate" icon_color="#e51736" icon_size="68" icon_animation="1" icon_align="left"]Izvodjenje složenih aikido pokreta unapredjuje koordinaciju.[/icon_list_item]

[icon_list_item title="SAMOPOUZDANJE" icon="icon: certificate" icon_color="#e51736" icon_size="68" icon_animation="1" icon_align="left"] Samopouzdanje se povećava sa stečenim znanjem aikido tehnika samoodbrane i deca postaju sigurnija u sebe..[/icon_list_item]

[icon_list_item title="KONCENTRACIJA" icon="icon: certificate" icon_color="#e51736" icon_size="68" icon_animation="1" icon_align="left"]Usmeravanje pažnje na aikido treningu, jača koncentraciju.[/icon_list_item]

aikido za decu u beogradu

Aikido trening za decu može učiniti mnogo: 

  • podstiče pravilan rast i razvoj 
  • razvija pažnju i koncentraciju
  • povećava samopouzdanje
  • povećava fleksibilnost, snagu i koordinaciju

Kako se upisati na aikido i šta je sve potrebno možete pročitati ovde.

Aikido za decu je prioritet za naš aikido klub: Decu na treninzima učimo da savladaju konflikt na pozitivan način, kako da steknu prijatelje, i izbegnu neprijatelje.

Aikido je plemenita veština samoodbrane u kojoj ne postoji takmičenje: kod dece se ne razvija rivalstvo, umesto toga neguje se duh saradnje.

Odsustvo agresije je srce aikidoa.

Deca od 7 do 14 godina u Srbiji su ispod proseka po fizičkim sposobnostima u odnosu na decu drugih evropskih zemalja, a iznad proseka su po konstituciji.

Aikido trening za decu u našem aikido klubu, sastoji se od vežbi zagrevanja, snage i razgibavanja, osnovnih tehnika samoodbrane, i elementarnih igara, koje na zabavan način doprinose učenju aikido tehnika samoodbrane.

Deca koja treniraju aikido, mogu naučiti da se odbrane od fizičkog i verbalnog napada, da budu disciplinovana a da im to istovremeno bude zabavno.

Dva puta godišnje održavaju se polaganja za pojaseve, na kojima proveravamo napredovanje naših članova. Pogledajte kako sve to izgleda u kratkoj reportaži sa aikido polaganja.

 

Organizuju se  i aikido seminari za decu, koji mogu trajati jedan dan (u toku školske godine), ili više dana (za vreme zimskog i letnjeg raspusta). 

Prema istraživanju Republičkog zavoda za sport, deca od 7 do 14 godina u Srbiji su ispod proseka po fizičkim sposobnostima u odnosu na decu drugih evropskih zemalja. Istovremeno su iznad proseka po konstituciji.

U odnosu na istraživanje koje je sprovedeno pre 15 godina, deca su deblja i manje fizički sposobna. Zato je neophodno da deca budu aktivna fizički.

Na aikido treninzima deca mogu naučiti da se odbrane od nasilnika koji je jači od njih, a da pri tome ne razvijaju agresiju. Deca postaju sigurnija i postepeno se kod njih povećava samopouzdanje.

Za decu je ovakav aktivan trening, na kome uče korisne stvari zabavan. Zaokuplja im pažnju, što doprinosi povežanju sposobnosti koncentracije.

Aikido za decu je koristan kako za fizički, tako i za pravilni mentalni razvoj. Redovnim dolaskom na treninge jača se karakter kroz istrajnost. Naročito je važno, da u trenucima kada se deca pokolebaju i žele da propuste neki trening, roditelji pomognu da prevaziđu trenutnu krizu.

Dovedite svoje dete na besplatni probni trening, koji možete i Vi posmatrati.

[calltoaction align="center" title="PRIJAVI SE ZA BESPLATNI PROBNI AIKIDO TRENING !" title_color="#fff" button_text="PRIJAVI SE SADA!" button_link="https://aikido.rs/kontakt" button_background="#008000" color="#f8f1ec" background="#FF9900"]Aikido je borilačka veština samoodbrane, koja je odlična i za rekreaciju. Nisu potrebne posebne fizičke sposobnosti. Svi mogu trenirati : učenici, studenti, zaposleni i penzioneri, žene i muškarci.[/calltoaction]

 

POVEZANI ČLANCI:

Aikido: borilačka veština i vaspitni metod

Aikido - rad sa decom

Gde na aikido? Upis novih članova

 

Povezani tekstovi

Kako izgleda aikido trening?